Menu

Inschrijven voor cursussen 2023

De nieuwe cursussen voor de eerste helft van 2023 zijn bekend en u kunt zich hier nu al voor inschrijven.
Voor dit lopende cursusjaar 2022 kunt u zich alleen nog opgeven voor de kerstlezingen van Marcel Zwitser op woensdag 21 december zowel in Leeuwarden (ochtend) als in Groningen (middag). Meer informatie en opgave: Leeuwarden of Groningen

Verder is er nog een interessante lezing in Groningen op maandag 19 december a.s voor een symbolisch bedrag van € 3,50. Meer informatie en opgave klik hier: Leren als “ouderdoms vaccin”

De cursusgids voor de eerste helft van het jaar 2023 zal naar verwachting begin december bij u in de bus vallen.

Nieuw cursusprogramma

Cursusgids
Cursusgids Winter - voorjaar 2023. Via deze gids kunt u ook doorklikken naar de cursus van uw keuze.

Contact HOVO Noord-Nederland

Telefonische bereikbaarheid kantoor HOVO
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag, tussen 10.00 en 12.00 uur (050-3636597). U kunt ons altijd bereiken via de mail, hovo@rug.nl.

Vanaf vrijdag 23 december tot maandag 8 januari is HOVO Noord-Nederland gesloten en zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Uw mail wordt in deze periode incidenteel gelezen. U kunt zich wel gewoon opgeven voor een cursus.
Vanaf 8 januari zijn wij weer normaal bereikbaar.

Algemene informatie

HOVO Noord-Nederland: OMDAT U MEER WILT WETEN!

U wilt uzelf blijven ontwikkelen, blijven leren. Leren over onderwerpen waar u altijd al meer van wilde weten, zoals geschiedenis en archeologie, kunst- en cultuurwetenschap of filosofie.  Kennismaken met nieuwe benaderingen en inzichten uit de psychologie of uw begrip vergroten op het gebied van natuurwetenschap en kosmologie.  
Of meer begrijpen van hedendaagse ontwikkelingen en de veranderingen en bedreigingen van onze maatschappij.
Dan kiest u voor een van onze inspirerende Hovo-cursussen. Colleges op niveau, met gespecialiseerde docenten en met gelijkgestemden als uw medestudenten.

U wilt uzelf blijven ontwikkelen, blijven leren.

CURSUS UITGELICHT
Lezing: Leren als 'ouderdoms vaccin'

Wat doet het leren van een taal na je 65e levensjaar met het denkvermogen en de stemming? Is het mogelijk om de natuurlijke achteruitgang in het denkvermogen, die optreedt als we ouder worden, tegen te gaan door iets nieuws te leren?

Muziek bij Kerst

Kerstmuziek is er te kust en te keur, maar voor menige Nederlander is het Weihnachtsoratorium (BWV 248) van Johann Sebastian Bach toch de kerstmuziek bij uitstek.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
${error}
${success}
Ongeveer 4 x per jaar verzenden wij onze nieuwsbrief met actuele informatie over onze activiteiten en nieuw cursusaanbod. Wilt u graag op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan.

HOVO NOORD-NEDERLAND VOOR CURSUSSEN OP ACADEMISCH NIVEAU

HOVO Noord-Nederland biedt in Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) het hovo-onderwijs aan, gericht op mensen vanaf 50 jaar. HOVO Noord-Nederland is gelieerd aan drie instellingen voor hoger onderwijs: de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en NHLStenden Hogeschool in Leeuwarden.