Muziek en theater

Sprookjes vertellen geen sprookjes -

Hek, Huub van 't - 8 colleges - € 182,50

Sprookjes zijn de hogeschool van de vertelkunst. Het gaat om het scheppen van beelden die iedereen in zijn eigen tijd kan verstaan. Zonder beelden heeft de vertelkunst geen zin. Leer van daaruit om te gaan met metaforen, gelijkenissen en sprookjes.

Muziek in de renaissance 1400-1600 -

Zwitser, dr. Marcel - 10 colleges - € 235,00

De periode 1400-1600, die in de muziekgeschiedenisboeken wordt aangeduid als de periode van de renaissance, is een van de meest fascinerende perioden uit de Europese muziekgeschiedenis.  

Muziek in de lijdensweek, 2018 - Frank Martin, 'Golgotha'

Zwitser, dr. Marcel - Lezing - € 22,50

In de weken dat de Tweede Wereldoorlog op zijn einde liep, stuitte de Zwitserse componist Frank Martin (1890-1974) toevallig op de ets De drie kruisen (1653) van Rembrandt van Rijn. Rembrandts ets bewerkstelligde een doorbraak in Martins loopbaan als componist.

Baltische Klanken - Muziek uit de Baltische Staten en Finland, de koortraditie en muziek van nu.

Schouten, Fie - 3 colleges met live gespeelde stukken op klarinet - € 85,00

Deze cursus is volgeboekt.  

De reis gaat naar Noord-Oost Europa, naar een groep landen die grenzen aan de Baltische Zee. Onder Balticum verstaat men de huidige drie Baltische Staten èn Finland.

In deze cursus vragen we ons af wat deze vier landen (muzikaal) verbindt en hoe hoe ze zich anderzijds juist van elkaar onderscheiden. Wat zijn belangrijke invloeden en hoe verhoudt de muziek van nu zich tot die van het verleden?