Friesland

Het-Drents Friese wold - Geomorfologie, biologie en cultuurhistorie van een bijzonder grensgebied

Boele, drs. Kees - 2 colleges en 3 excursies - € 130,00

Deze cursus is geannuleerd. Inschrijven is niet meer mogelijk

 

De grens van Stellingwerf en het Olde Landschap Drenthe. Eens een gebied van paupers, keuterboertjes en dromen van welvaart. Nu, na de Veluwe, het grootste bosgebied van Nederland en veldlaboratorium van nieuwe inzichten in natuurbeheer.

› Cursusaanbod

Drie workshops over het leven - Samen denken over conflict, zin en tijd

Ziegelaar, drs. Arnold - 3 dagdelen - € 175,00

De workshops zijn bedoeld voor mensen die levensbeschouwelijke verdieping zoeken los van godsdienstige kaders. Deze verdieping wordt gezocht tegen de achtergrond van een hectische en prestatiegerichte samenleving. De doelgroep bestaat uit mensen die willen reflecteren op de koers van hun leven om eventueel tot aanpassingen te komen. We onderzoeken de thema's : het wezen van het conflict, zin zoeken en zin ervaren, tijd van leven.

› Cursusaanbod

De Friese Elfkerkentocht - Bezoek een paar van de mooiste Fryske Tsjerken

Lier, drs. Saskia van - Dagexcursie - € 120,00

Leeuwarden is nu culturele hoofdstad en de hele provincie viert dat mee! In de provincie staan zeer bijzondere kerken, maar die zijn niet altijd gemakkelijk toegankelijk. De Stichting Alde Fryske Tsjerken neemt u graag mee naar een paar van haar juwelen.

› Cursusaanbod

Het veranderende gezicht van Leeuwarden - Plattegronden van en gezichten in en op Leeuwarden van de 16e t/m de 20e eeuw

Elzinga, drs. Gert - 3 colleges inclusief tentoonstelling en wandeling - € 75,00

In deze korte cursus behandelen wij het veranderende gezicht van Leeuwarden aan de hand van schilderijen en werken op papier uit de collecties van het Historisch Centrum Leeuwarden en het Fries Museum.

› Cursusaanbod

Het Koninklijke Berlijn - Stad onder de Hohenzollern

Hagdorn, drs. Michiel - 4 colleges - € 99,50

In Berlijn is nog altijd het historische verleden te zien van het huis Hohenzollern dat eeuwenlang zijn stempel op de stad drukte. Van 1415 tot de troonsafstand van keizer Wilhelm II in 1918 is de stad gegroeid van bescheiden zetel van de Mark Brandenburg tot de trotse residentie van het koninkrijk Pruisen en tenslotte hoofdstad van het Keizerrijk Duitsland.

› Cursusaanbod