Menu

Update Corona-maatregelen

Meer informatie.

CORONA-MAATREGELEN NOG STEEDS VAN KRACHT

Coronamaatregelen van kracht tot in ieder geval eind april
Tot eind april is het in ieder geval nog niet mogelijk om cursussen op locatie te geven. We hopen onze cursussen vanaf mei op locatie te kunnen geven. Voor de periode hierna is het nog onduidelijk wat er mogelijk zal zijn, maar waarschijnlijk zullen we in het jaar 2021 in ieder geval nog rekening moeten houden met de verschillende coronamaatregelen. De voorschriften die door de overheid aan samenkomsten worden gesteld, zullen wij uiteraard in acht nemen.

Beperkt aantal cursisten en online mogelijkheid
In veel gevallen zullen er minder cursisten tot de collegezaal kunnen worden toegelaten dan normaal het geval zou zijn. Het dan vaak wel mogelijk om de cursus online te volgen.
Ook bij ziekte zult u de cursus in veel gevallen, in plaats van in de zaal, online achter uw eigen computer kunnen volgen. Als u de cursus in ieder geval online wilt volgen, verzoeken wij u dit bij uw inschrijving aan te geven.

Telefonische bereikbaarheid
Voorlopig werken al onze medewerkers nog steeds thuis. De telefonische bereikbaarheid is daardoor beperkt. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 06-57406194 op maandag tot en met woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt ook een mailtje met uw vraag of opmerking sturen naar hovo@rug.nl.
Cursusgids
We hopen dat u een goede keuze kunt maken uit ons cursusaanbod.

HOVO Noord-Nederland: OMDAT U MEER WILT WETEN!

U wilt uzelf blijven ontwikkelen, blijven leren. Leren over onderwerpen waar u altijd al meer van wilde weten, zoals geschiedenis en archeologie, kunst- en cultuurwetenschap of filosofie.  Kennismaken met nieuwe benaderingen en inzichten uit de psychologie of uw begrip vergroten op het gebied van natuurwetenschap en kosmologie.  
Of meer begrijpen van hedendaagse ontwikkelingen en de veranderingen en bedreigingen van onze maatschappij.
Dan kiest u voor een van onze inspirerende Hovo-cursussen. Colleges op niveau, met gespecialiseerde docenten en met gelijkgestemden als uw medestudenten.

U wilt uzelf blijven ontwikkelen, blijven leren.

Cursusgids
We hopen dat u een goede keuze kunt maken uit ons cursusaanbod.
CURSUS UITGELICHT
Weimar, symbool van de Duitse ‘Geist’. Cursus online

Het stadje Weimar heeft grote symbolische betekenis voor Duitsland: tegenover de ‘Macht’ in Berlijn representeert het de idealistische traditie van de ‘Geist’. De cursus behandelt de geschiedenis van Weimar, van de Reformatie (Luther) en de Weimarer Klassik (Goethe, Schiller) tot en met de moderne tijd (Nietzsche, Weimarrepubliek, Bauhaus, de nazi-tijd).

Het ontstaan van het dierenrijk en de oorsprong van de mens

De diversiteit van het leven op aarde is in 3500 miljoen jaar geëvolueerd door natuurlijke selectie tot de huidige ongebreidelde diversiteit. We volgen het ontstaan van de dieren en staan stil bij de ontwikkelingen die uiteindelijk geleid hebben tot het ontstaan van de menselijke soort.

ACTUEEL
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
${error}
${success}
Ongeveer 4 x per jaar verzenden wij onze nieuwsbrief met actuele informatie over onze activiteiten en nieuw cursusaanbod. Wilt u graag op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan.

HOVO NOORD-NEDERLAND VOOR CURSUSSEN OP ACADEMISCH NIVEAU

HOVO Noord-Nederland biedt in Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) het hovo-onderwijs aan, gericht op mensen vanaf 50 jaar. HOVO Noord-Nederland is gelieerd aan drie instellingen voor hoger onderwijs: de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en NHLStenden Hogeschool in Leeuwarden.