Menu

Update Corona-maatregelen

Meer informatie.

Update Corona-maatregelen 26 mei-gevolgen voor het cursusprogramma

Op dit moment is nog niet geheel duidelijk wat de maatregelen rond de Coronacrisis voor ons cursusaanbod zullen beteken. We brengen het reguliere cursusaanbod uit, maar het is waarschijnlijk dat we slechts een beperkt aantal deelnemers zullen kunnen plaatsen. Dit om te kunnen voorzien in de voorschriften die door de overheid aan samenkomsten worden gesteld. 

Mocht u zich opgeven voor een cursus die niet door kan gaan, dan zal deze cursus kosteloos worden geannuleerd. Indien er slechts een gering aantal cursisten geplaatst kan worden (ook al staat er geen maximum vermeld) dan geldt ‘plaatsing op volgorde van inschrijving’.

U kunt zich nu al inschrijven voor de cursussen van de ‘Zomer Academie‘ (de eerste cursus begint op 30 juni) en ook voor de cursussen van het Najaarsprogramma is inschrijving nu al mogelijk. De (papieren) gids komt half juni uit.

Een praktisch punt:
Aangezien alle HOVO medewerkers waarschijnlijk tot in ieder geval 1 september thuis moeten werken, kan de telefoon van HOVO Noord-Nederland niet worden beantwoord. Wij zijn echter nog steeds bereikbaar, u kunt voor vragen en opmerkingen een mail sturen naar: hovo@rug.nl. Uw mail wordt zo snel mogelijk beantwoord.

We hopen ons programma in de komende maanden in betere omstandigheden aan te kunnen bieden en wensen u voor dit moment toch een goede zomer toe.

Cursusgids
We hopen dat u een goede keuze kunt maken uit ons cursusaanbod.

HOVO Noord-Nederland: OMDAT U MEER WILT WETEN!

U wilt uzelf blijven ontwikkelen, blijven leren. Leren over onderwerpen waar u altijd al meer van wilde weten, zoals geschiedenis en archeologie, kunst- en cultuurwetenschap of filosofie.  Kennismaken met nieuwe benaderingen en inzichten uit de psychologie of uw begrip vergroten op het gebied van natuurwetenschap en kosmologie.  
Of meer begrijpen van hedendaagse ontwikkelingen en de veranderingen en bedreigingen van onze maatschappij.
Dan kiest u voor een van onze inspirerende Hovo-cursussen. Colleges op niveau, met gespecialiseerde docenten en met gelijkgestemden als uw medestudenten.

U wilt uzelf blijven ontwikkelen, blijven leren.

Cursusgids
We hopen dat u een goede keuze kunt maken uit ons cursusaanbod.
CURSUS UITGELICHT
De utopie van de vrije markt

In Amerika is het boek van Ayn Rand Atlas ‘shrugged’ het best verkochte boek na de bijbel. Milton Friedman en Alan Greenspan waren adepten van het gedachtegoed van Rand. Verplichte kost dus, wanneer we zicht willen krijgen op het mens- en wereld beeld achter het neoliberalisme.

De grond onder onze voeten

Na de Franse Tijd ontstond een groeiende belangstelling voor natuurwetenschappen. Zo werden aan de Groninger Universiteit nieuwe leerstoelen voor Natuurlijke Historie en Landhuishoudkunde ingesteld. Wetenschappers en burgers troffen elkaar in genootschappen waar geologische en archeologische onderwerpen aan de orde kwamen. Dankzij samenwerking met de overheid verscheen in 1837 een geologische kaart van de provincie Groningen waarop de grondsoorten zijn ingekleurd en 120 wierden voorkomen, de vroegste bodemkaart die we kennen.

ACTUEEL
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
${error}
${success}
Ongeveer 4 x per jaar verzenden wij onze nieuwsbrief met actuele informatie over onze activiteiten en nieuw cursusaanbod. Wilt u graag op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan.

HOVO NOORD-NEDERLAND VOOR CURSUSSEN OP ACADEMISCH NIVEAU

HOVO Noord-Nederland biedt in Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) het hovo-onderwijs aan, gericht op mensen vanaf 50 jaar. HOVO Noord-Nederland is gelieerd aan drie instellingen voor hoger onderwijs: de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en NHLStenden Hogeschool in Leeuwarden.