Menu

Corona maatregelen

Corona – stand van zaken 21 januari

HOVO cursussen kunnen doorgaan
De HOVO colleges kunnen weer gegeven worden. Wel moet u rekening houden met de Corona maatregelen. We vragen u een mondkapje te dragen en uw coronacheck mee te nemen.

Telefonische bereikbaarheid kantoor HOVO
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag, tussen 10.00 en 12.00 uur (050-3636597). U kunt ons ook altijd bereiken via de mail, hovo@rug.nl

Algemene corona informatie
Wij volgen de laatste door de overheid vastgestelde maatregelen. Voor de meest recente informatie hieromtrent verwijzen wij naar de website van de Rijksoverheid

Cursusgids
Cursusgids winter-voorjaar 2022. Via deze gids kunt u ook doorklikken naar de cursus van uw keuze.

HOVO Noord-Nederland: OMDAT U MEER WILT WETEN!

U wilt uzelf blijven ontwikkelen, blijven leren. Leren over onderwerpen waar u altijd al meer van wilde weten, zoals geschiedenis en archeologie, kunst- en cultuurwetenschap of filosofie.  Kennismaken met nieuwe benaderingen en inzichten uit de psychologie of uw begrip vergroten op het gebied van natuurwetenschap en kosmologie.  
Of meer begrijpen van hedendaagse ontwikkelingen en de veranderingen en bedreigingen van onze maatschappij.
Dan kiest u voor een van onze inspirerende Hovo-cursussen. Colleges op niveau, met gespecialiseerde docenten en met gelijkgestemden als uw medestudenten.

U wilt uzelf blijven ontwikkelen, blijven leren.

CURSUS UITGELICHT
Een geschiedenis van de Hanze

De Hanze behoort tot de middeleeuwse fenomenen die al eeuwenlang tot de verbeelding spreken. Velen zien de Hanze graag als een voorafspiegeling van het moderne Europa. Anderen roemen de ondernemingszin van haar kooplieden en steden. De beeldvorming over de Hanze nam soms mythische proporties aan, terwijl de werkelijkheid bij tijden ontluisterend was. Wat was de Hanze nu eigenlijk en wat verklaart deze tegenstellingen?

Het Noorden in kaart

Hoe ontstond Nederland? Door de strijd tegen de Spanjaarden, het water of nog veel meer? Zijn er nu 17, 7, 10, 11 of 12 Nederlandse provincies? En waarom zijn er in Nederland zoveel steden en streken? De nieuwe reeks ‘Historische atlas NL’ geeft een antwoord op deze vragen met de meest bijzondere kaarten en documenten uit onze archieven. In het college wandelen we door onze geschiedenis aan de hand van de vele kaarten en atlassen die in onze archieven en bibliotheken bewaard worden

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
${error}
${success}
Ongeveer 4 x per jaar verzenden wij onze nieuwsbrief met actuele informatie over onze activiteiten en nieuw cursusaanbod. Wilt u graag op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan.

HOVO NOORD-NEDERLAND VOOR CURSUSSEN OP ACADEMISCH NIVEAU

HOVO Noord-Nederland biedt in Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) het hovo-onderwijs aan, gericht op mensen vanaf 50 jaar. HOVO Noord-Nederland is gelieerd aan drie instellingen voor hoger onderwijs: de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en NHLStenden Hogeschool in Leeuwarden.